Strict Standards: Declaration of GoogleMapsJsExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsJsExporter.php on line 283

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsKmlExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsKmlExporter.php on line 115

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsImgExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsImgExporter.php on line 34
Hamina – VeneWiki

Hamina

VeneWiki
Ohjattu sivulta Vuohisaari
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Hamina

Hamina on ensimmäinen satamakaupunki itärajalta tultaessa. Kaupungissa on useampi vierasvenesatama ja hyvät palvelut veneilijöille. Kaupunki on myös itsessään merkittävä turistikohde.

Sijainti

Haminanlahden pohjukassa, 60°33,50' 27°11,04' UNIQ193163816af5bf38-googlemap-00000000-QINU

Venepaikkoja

Tervasaari

Tervasaari on Haminan turisti- ja huvivenesatama, jossa kylkikiinnitysmahdollisuus suuremmille aluksille. Satamassa on matkailuun liittyviä palveluja. Satamamaksut ovat 10-20 € vuonna 2011.

Rampsinkari

Rampsinkari on Tervasaaren ulkopuolinen niemennokka, jossa on puisto, uimaranta ja varsinainen vierasvenelaituri. Näiden välissä sijaitsee veneasema Rampsi, joka toimii satamakonttorina ainakin Rampsinkarin ja Yrjösenpohjan osalta. Rampsin rakennuksesta löytyy wc:t ja suihkut.

Veneasemasta heti sisäänpäin on septintyhjennyspaikka.

Rampsin luona sijaitsee myös 2008 valmistunut saunarakennus, jossa kaksi niemen itäpuoliseen lahteen vilvoittelemaan. Venekuntakohtainen saunavuoro kuuluu satamamaksuun (16 e/vrk kesällä 2008).

Yrjösenpohja

Heti siltojen takana on moottorialuksille soveltuvia poijupaikkoja virrassa. Täältä on hieman lyhyempi kävelymatka Haminan kaupoille kuin Rampsinkarista. Satamamaksu 14 e/vrk kesällä 2008.

Pikku Vuohisaari

Pikku Vuohisaari on Haminan Pursiseuran tukikohta. Siellä on hieno pursipaviljonki, jossa toimii ravintola Vantti.

Aiheesta muualla

Henkilökohtaiset työkalut