Strict Standards: Declaration of GoogleMapsJsExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsJsExporter.php on line 283

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsKmlExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsKmlExporter.php on line 115

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsImgExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsImgExporter.php on line 34
Utö – VeneWiki

Utö

VeneWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hey, that's powfruel. Thanks for the news.

Palvelut

Kauppa, Roska-Roope roskis, wc, vesi, posti, hieroja, valokuvataide- ja matkamuistomyymälä (Ymmin puoti). Hieroja siirtyi vuoden 2010 alusta omiin tiloihin (Svenskbaracken).

Ei maasähköä tai septin tyhjennystä.

Yksi laituri, jossa myös luotsiveneitä. Hieman ahdasta, joten kannattaa tulla ajoissa. Lahdelle voi ankkuroitua, kun ottaa tuulen huomioon. Hotellilla myös vierasvenelaituri, jonka syvyys ja palvelut vaihtelevat. Hinta v. 2009 25 € /vrk.

Kesällä 2008 saarella aloitti toimintansa hotelli vanhoissa puolutusvoimien tiloissa. Ainakin heinäkuussa hotelliravintolan ruoka oli erinomaista, vaikkakin melko kallista. Päivällä saa edullisemmin kotiruokaa. Hotellissa on sauna (20 €/perhe)sekä uima-allas (20 €/perhe). Sauna löytyy myös läheisestä rivitalosta (uiminen mahdollista meressä, vaikka heinäkuussa 2008 laituri oli osin rakennustyömaana).Hotellin Uimahallin sauna 20 €+ 8 €/henkilö sis. sauna+uinti.

Puulaiturin tuntumassa on kesäkautena myös kahvila missä voi istahtaa irtojätskille tai saaristopannari kahville. Kahvila rakennus on muuten toiminut Utön linnakkeen toimistona aina 1970-l puoleen väliin asti.

Hannas horisont ottaa vastaa ruokailiojita Hannan äidin asuttamassa kodissa. Päivä tai pari ennen tuloa Utön on hyvä tehdä varaus sillä Hanna opastaa myös majakassa. puh . 0400- 14 38 14 begin_of_the_skype_highlighting              0400- 14 38 14      end_of_the_skype_highlighting. Ruoka on maittavaa ja tunnelma kotoisa kun välilllä jopa saa mahdollisuuden kunnella Solveigin (Hannan äidin) tarnoita ruokailun lomassa.

Nähtävyydet

Majakkaan pääsee tutustumaan pari kertaa päivässä opastetulla kierroksella, omatoiminen tutustuminen ei ole mahdollista. Majakan linssihuoneeseen pääsee tutustumaan vain kansainvälisenä majakkapäivänä.

Kesällä iltahämärässä rupikonnat ryömivät esiin. Rantatiellä niiden päälle voi vahingossa astua.


Kyy- ja rantakäärmeitä on saarella runsaasti. Rantakäärme on rauhoitettu ja kyykin on luontojaan harmiton ja arka eläin.

Kaunis luonto. Syksyisin ja keväisin paljon muuttolintuja.

Linkit

Henkilökohtaiset työkalut