Strict Standards: Declaration of GoogleMapsJsExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsJsExporter.php on line 283

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsKmlExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsKmlExporter.php on line 115

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsImgExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsImgExporter.php on line 34
Högsåra – VeneWiki

Högsåra

VeneWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Högsåra

Saaressa on kaksi käyntisatamaa. Keväällä 2008 Högsåran kallioille on ilmestynyt kolme tuulimyllyä maamerkiksi koko itäiselle saaristomerelle. Hyvällä säällä ne ovat näkyvissä vielä Paraisten portilta, Gulkronasta ja Borstöstä. Saaressa on aiemmin ollut luotsiasema ja puolimatkan krouvi. Nykyisin aktiivinen kaksikielinen kylä tunnetaan parhaiten kahdesta käyntisatamastaan sekä erinomaisesta kahvilastaan.

Satamat

Pienveneille on kaksi satamaa: pohjoinen Kejsarhamn sekä itäpuolinen kyläsatama. Kejsarhamn on kohtuullisen suojainen kaikille, paitsi pohjoistuulelle. Syviä laituripaikkoja on paljon, minkä lisäksi lahdelle mahtuu n. 160 venettä ankkuriin. Pohja on hiekkainen. Ankkuri tarttuu hyvin. Lahdella on PSS:n septityhjennysjolla.

Palvelut

Pohjoisessa Kejsarhamnissa on kioski, josta on saatavissa rajoitetusti elintarvikkeita. Satamassa ei ole myytävänä polttoaineita. Kioskin pitäjä Synnöve Salvesen huolehtii myös rannalla olevasta kylän omistamasta saunasta sekä laiturimaksujen keräämisestä. Satama on kohtuullisen suojainen kaikille, paitsi pohjoistuulelle. Uutta 2012 on poijut, tosin niitä ei riitä aivan kaikille. Laituripaikkoja on paljon, minkä lisäksi lahdelle mahtuu n. 160 venettä ankkuriin. Pohja on hiekkainen. Ankkuri tarttuu hyvin. Satamamaksu (2012) on 12€, sähkö 3€.

Lahdella on PSS:n septityhjennysjolla.

Idässä kyläsatamassa on laituripaikkoja, rakennuksia sekä internet. Tienmutkassa juuri ennen Farmors Cafe on (ainakin 2012) vanha maitolaituri jossa itsepalvelumyyntinä sämpylöitä, piirakoita, pasteijoita ja muita tuoreita leipätuotteita.

Nähtävää

Pikkusievä kylä on itsessään näkemisen arvoinen. Paikallinen Farmors Café [1] on instituutio sinänsä. Kahvila on idyllinen keidas keskellä saarta, ja siellä on joka päivä tarjolla valtava valikoima suussasulavia itse leivottuja kakkuja ja torttuja. Lisäksi arkisin lounasta, viikonloppuisin saaristolaisbuffet lounasaikaan, ja iltaisin kevyttä grilliruokaa ulkona sijaitsevasta kesäkeittiöstä. Paljon kiistellyt tuulimyllyt toimivat mukavan kävelyretken päätepisteenä kylän pääkadun kauimmassa päässä ja antavat ajattelemisen aihetta maailman energiatuotannosta.

UNIQ41ed4dc6102eaf4-googlemap-00000000-QINU

Henkilökohtaiset työkalut