Strict Standards: Declaration of GoogleMapsJsExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsJsExporter.php on line 283

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsKmlExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsKmlExporter.php on line 115

Strict Standards: Declaration of GoogleMapsImgExporter::addMarker() should be compatible with GoogleMapsExporter::addMarker($pLat, $pLon, $pIcon, $pTitle, $pCaption, $pMaxContent, $pIsLine) in /home/uno457/public_html/wiki/mediawiki-1.7.1/extensions/GoogleMaps/export/GoogleMapsImgExporter.php on line 34
Gullkrona – VeneWiki

Gullkrona

VeneWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

GULLKRONA TOIMII PÄIVÄSATAMANA

Erikssonin perhe on avannut sataman keväällä 2010 seuraavasti: Satama avoinna veneilijöille klo 10.00-17.00 Myynnissä kalaa, kahvia ja leivonnaisia. Eevan museo on avoinna. Yöpymislaiturit, poijupaikat ja saunomismahdollisuudet on poistettu.

Gullkrona on Turunmaan saariston helmi.

21. Elokuuta 2008:

Perinteikäs Gullgronan vierassatama hiljeni torstaina 21. Elokuuta 2008 kello 12 näillä näkymin lopullisesti. Erikssonin kalastajaperhe lopetti toimintansa perhesyiden takia. Olimme paikalla usean muun veneilijän kanssa "viimeisenä" iltana. Huolimatta siitä että oli elokuun loppu ja keskellä viikkoa laiturit olivat täynnä viellä kerran. Hieno huomionosoitus vuosikausia hyvää työtä tehneelle perheelle.

Peikkopolun peikot ja muutakin.


Aiheesta lisää esim TS 19.8.2008 TS 19.8.2008:

Perinteikkään sataman toiminta loppuu Gullkrona hiljenee pysyvästi torstaina

Toiminta Nauvon Gullkronan vierasvenesatamassa päättyy pysyvästi torstaina. Satama siirtyy omistajaperheen, Erikssonien, yksityiskäyttöön sairauden takia, eikä toiminnalle olla etsimässä jatkajaa.

- Emme ole myymässä, tämä on kotimme, Gunvald Eriksson sanoo.

Erikssonien perhe asuu saarella ympäri vuoden. Satamalla on Gullkronassa pitkät perinteet, ja Erikssonit ovat pyörittäneet toimintaa saarella jo noin 40 vuoden ajan.

Pienimuotoisena kalastuksena alkanut toiminta on vähitellen laajentunut monitoimisatamaksi. Veneilijöiden käytössä olleet saunat, kahvila ja kioski sulkevat nyt ovensa torstaina puolenpäivän aikaan. Jätepistettäkin on jatkossa etsittävä muista satamista.

Saarella on voinut tutustua luotsimuseoon sekä perinteiseen tuulimyllyyn. Erikssonin perhe on myös pitänyt yllä saaren vanhoja kalastusperinteitä.

Yksi Saaristomeren merkittävimmistä vierasvenesatamista on toiminut solmukohtana ulkosaariston reittien ja Nauvon ja Korppoon sisäsaariston välissä. Parhaimmillaan satamassa on yöpynyt 140 veneilijää"Satama

Satama avoinna veneilijöille klo 10.00-17.00 Myynnissä kalaa, kahvia ja leivonnaisia. Eevan museo myös avoinna. Ei yöpymismahdollisuutta satamassa!!!

== Palvelut KESÄ 2010 Kahvila, kirppis, museo ja luontopolku. Saunat ja yöpymispalvelut lopetettu.

2008 Kahvila, pikku kauppa, jossa mm. kalatuotteita, itse leivottua leipää, vihanneksia. Sauna, WC, PSS:n roskis. Lahdella PSS:n kelluva septityhjennyspaikka.


Puuhaa

Luontopolku, nk. Peikkopolku, jolla perheen pienimmätkin viihtyvät. Polun varrella uimamahdollisuus. Köysilossi lapsille. Leikkipaikka keinuineen. Luotsimuseo, Evan museo. "Lentopallokenttä" männyn juurakoiden keskellä.

Henkilökohtaiset työkalut